Биорезонансна диагностика

Биорезонансна диагностика

Биорезонансното диагностициране и лечение е стандартизирана методика в много държави и е форма на холистичната медицина.

Принцип на биорезонансната диагностика:

Принципът на биорезонанса е еднакъв с конвенционалните електрически методики като ЕЕГ – електроенцефалография, ЕКГ – електрокардиография, ЕМГ – електромиография.

Всяка клетка в човешкото тяло периодично променя заредеността от вътрешната и от външната страна на мембраната си. Промяната на този потенциал във времето е специфична за дадения орган и система. Когато тези промени се изобразят графично, се виждат кривите, които наричаме кардиограми, енцефалограми и електромиография.

Здравата клетка има един образ и една крива, при болестни процеси този образ и кривите се променят по специфичен начин. Например нарушаване на кръвоснабдяването в дадена сърдечна артерия води и до промяна в образа на кардиограмата. Благодарение на това лекарите диагностицират инфаркт на миокарда по ЕКГ данни. Все още това е основният диагностичен метод в кардиологията.

По подобен начин стоят нещата и с биорезонансното изследване на човешките органи и системи.

Освен човешките клетки, органи и тъкани, също и различните паразитни, протозойни, гъбни, бактериални и вирусни форми притежават строго специфични честотни спектри.

Тези спектри са изучени и продължават да се изследват в множество научни институти по света. Тъй като това са видово специфични излъчвания, т.е. те са различни за всеки биологичен вид, различни от тези на човека и на другите животински, бактериални, гъбни и други форми, то това позволява тяхното засичане при едновременното им съществуване в друг биологичен вид. Например, тъй като честотата на бактериите е различна от тази на човека, то наличието на даден бактериален вид у човека може да бъде установено с честотен прибор. Това позволява диагностицирането на множество паразитни, бактериални, вирусни и други носителства в изследвания човек.

С усъвършенстване на технологиите в днешно време са разработени множество модификации на електроточковата и неврофункционалната диагностика.

Чрез тях се прави оценка на функционалното състояние по органи и системи на цялото тяло, откриват се носителства – зарази с паразитни, бактериални, протозойни и вирусни форми, открива се дефицитът на микроелементи, минерали и витамини в човешкото тяло.

При по-обстойно изследване методиката позволява количествена оценка на индивидуалното дозово въздействие, както и търсене на етиологичния фактор за дадено състояние, както и търсене степента на увреда от различни патогенни агенти като: тежки метали, пестициди, алергични агенти и други.

Най-голямото преимущество на биорезонанса е, че позволява да се идентифицира заболяването в предклиничен етап!

С ултразвуково изследване(ехография, видеозон(образна диагностика)), може да се видят обемните образувания с големина над един до два милиметра.

С биорезонансното изследване, може да се открие възникването на онкологично заболяване още в началото, в стадий на функционални нарушения и да се установи, че един или друг орган е предразположен към образуване на тумор.
Това е отличен метод, който се допълва с всички конвенционални медицински изследвания и позволява комбиниране на различни терапевтични подходи.

Често срещани симптоми на паразитни заболявания:

 • хронична умора;
 • разстройство на апетита и пристъпи на силен глад;
 • повишено слюноотделяне през нощта и скърцане със зъби;
 • разстройство на стомашния тракт (болки, повишено газообразуване, запек или разстройство, изменение на изпражненията) и др.;
 • болки в мускули и стави, алергични реакции, бронхиална астма;
 • обриви по кожата, екземи, дерматити със сърбеж, анемия;
 • отслабване на имунитета, чести бактериални и вирусни инфекции;
 • хиперактивност при децата;
 • депресия, тревожност, и други разстройства на нервната система;
 • чести пробуждания, особенно между 2 и 5 часа през нощта;
 • нарушения на чернодробната функция;
 • странични ефекти от прилагането на антибиотици;
 • дисбактериоза;
 • жлъчна дискинезия;
 • нарушения на обмяната на веществата;
 • наднормено тегло;
 • променен цвят на лицето
 • бледо, сивеещо или пожълтяло;
 • хроничната умора и стрес;
 • целулит;
 • кожни проблеми;
 • алергии и други

Противопоказания, при които изследването е нискоинформативно

Наличие на всякакви видове електоростимулатори в човешкото тяло, импланти от различно естество, бременност във всичките й етапи, нарушаване целостта на кожата и големи кожни лезии в контактните зони на изследване.

ВАЖНО!

Задължително за правилно диагностициране и последваща правилна терапия е човекът извършващ изследването да е медицинско лице и апаратурата да е стандартизирана и сертифицирана.

Ние сме с над 10 годишна практика и опит в биорезонансното диагностициране и терапия. Изледването и назначените терапии се извършват само и единствено от доказан лекар и в пряка връзка с редица лекари-специалисти в различни области.

Апаратите с който работим са доказани, стандартизирани и медицински сертифицирани.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Методът на Фол е разработен към края на 40 те години на миналия век в Германия и до края на 70 те години с него вече се занимават над 10 000 лекари с различни специалности в 33 държави по света. Този метод представлява оценка на вегетативни реакции на сегментно ниво. Сегментарната диагностика разделя човешкото тяло на 47 зони, като всяка от тях носи електрическа информация за конкретен орган и система.

Направата на различни устройства за терапия в домашни условия или от инженерни специалисти не е съществен технически проблем. Но софтуерната част, програмирането на честотите, формата, силата и т.н. на въздействието, е съществен проблем. Именно зад тази страна стои дългогодишната работа на колективи от специалисти в различни, както медицински, така и немедицински области.

Затова ние препоръчваме биорезонансна диагностика и терапия не със самоделни генератори и приблизителни честоти или такива, свалени от интернет, а със стандартизирани софтуери при калибрирана апаратура.

За съжаление в настоящия момент България не разполага с потенциал нито за изследователска дейност, нито за закупуване на патенти. Следователно уредите, на които може да се доверим, са руски, украински, немски, френски или американски. Китайците все още не произвеждат такъв тип апаратура.

Изследването с биорезонансната апаратура e безопасно, НАПЪЛНО БЕЗВРЕДНО и няма облъчване и болка.